2017-03-27 172 views
一直都甚少去旺角嘅cafe,尤其是呢棟大廈,但今日嚟開做野,又真係好想喺間cafe度坐吓,反覆search咗好耐,見啲相又好似幾ok,決定一試,不過老實講,唔會有任何期望。上到去,同啲相又真係差唔多喎!環境寬敞企理,靠窗嗰邊有啲梳化,真係幾舒適喎!All day breakfast ($118)牛角包/合桃酥任選一辣肉腸/牛肉腸/豬肉腸/芝士腸/蜜糖腸任揀兩款,第三款以上要+$12北海道特選3.6全牛乳炒蛋好嫩滑;煙肉超級肥瘦分明,不過肥嘅居多,我切咗少少瘦肉出嚟食就算了;白野菌及車厘茄水耕菜冇乜特別啦;牛角包係會即刻焗返熱,所以我食到咁上吓先上菜,外層嘅酥皮好脆,但中間好軟綿,牛油味香濃,好好味!我揀咗蜜糖腸及芝士腸,好大條,仲好香蜜糖及芝士味添!呢個all day breakfast看似好細,但其實食晒的話係好飽肚喎!蜜糖雞翼 ($34)用木盤上夠晒精緻,炸得均匀香脆,入面嘅雞肉軟嫩,再點啲蜜糖一齊食感覺冇咁熱氣。本身驚唔夠食所以麻煩店員將份量減半,但好味都心諗早知叫原裝份量啦!小紅帽 ($49)呢度嘅飲品好特別,全部係用公主名呀、童話故事咁樣嘅名。我叫嘅呢個係原個西柚打成嘅,飲落
All day breakfast ($118)
牛角包/合桃酥任選一

蜜糖雞翼 ($34)
小紅帽 ($49)
呢度嘅飲品好特別,全部係用公主名呀、童話故事咁樣嘅名。我叫嘅呢個係原個西柚打成嘅,飲落去酸酸甜甜,啱啦中和返晒頭先嘅膩,個樣仲好靚添!
呢度的確令我有驚喜,冇諗過環境食物飲品都係中上。尤其是服務,雖然店員都比較年青,但待客態度絕對誠懇。唔知嚟旺角食乜野嘅朋友真係可以試吓!
2017-03-22
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$201 (Lunch)
  • 小紅帽
  • 蜜糖雞翼