2022-06-23 121 views
大館嘅酒吧一向都好有feel 今次去左呢間 Gishiki Lounge🤩 環境暗暗的 裝修好靚 用左日本面具做裝飾🎭 好啱幾位朋友係到飲杯野👍🏼 我地就揀左bar枱坐 staff都會同客人推薦同介紹一下酒🥂我地就試左杯調酒師嘅參賽作品👨🏻‍⚖️參賽作品 Balanced Balance 味道好特別嘅一杯酒 浸出左海帶嘅味去調🌊 所以飲落有好香嘅海帶味 帶有點點鹹味 但原來調酒師話係個腦令到佢鹹 而唔係真係落左好鹹嘅調味 配搭特別但又唔會覺得奇怪😆 酒精唔算重架~Tobide (大飛出)另一杯係signture menu就好吸睛啦 有座泡沫山係面😍 用左gin, white peach, orange sake去調 仲有啲果味嘅泡沫 呢杯比上一杯濃 同時又好香果味 啱哂女仔🍑🍊之後好多謝調酒師仲介紹左好多特別嘅酒比我地試少少 包括普洱味嘅vodka 令我地眼界大開😲😲 亦調左啲menu冇嘅酒比我地 例如係有紫蘇味嘅酒 好特別又新鮮🤭最後我request 左杯Angel face 飲落好好飲但其實係好重酒精 女仔出去飲野真係要小心😆 呢到酒嘅種類好多 環境又舒服 staff又nice 想飲

參賽作品 Balanced Balance

Tobide (大飛出)

之後好多謝調酒師仲介紹左好多特別嘅酒比我地試少少 包括普洱味嘅vodka 令我地眼界大開😲😲 亦調左啲menu冇嘅酒比我地 例如係有紫蘇味嘅酒 好特別又新鮮🤭最後我request 左杯Angel face 飲落好好飲但其實係好重酒精 女仔出去飲野真係要小心😆 呢到酒嘅種類好多 環境又舒服 staff又nice 想飲杯野真係好適合~🥰