2021-07-18
店外見到有人chill住飲咖啡,聞到咖啡香嘅我忍唔住入咗去嘆杯咖啡😆慢煮雞肉Caesar salad未食過啲雞肉係咁滑溜!仲有少少香料調味,吾會覺得dry~生菜好新鮮,咬落好清脆,「嗦嗦」聲!溫泉蛋卡邦尼意粉同普通西餐廳味道有點不同。芝士方面用咗羊奶芝士,但不會好so,味道温和。日本温泉蛋一切開流心係橙黃色醬汁,加不少分!平時會用煙肉粒,依家用左風乾豬面頰肉,少少肥但係好有鹹香味。Hand drip setset好左最佳嘅配搭,由淺入深,漸變的口感!1.Columbia Cascara2.Panama Carmen estate Geisha Natural3.Indonesia Sumatra Kerinci District Anaerobic Natural我最喜歡第一隻,喝的時候有甜味!不喜歡濃烈嘅人揀呢個包你愛上!咖啡師好專業,因應顧客的喜好再作推薦!如果你係咖啡愛好者咁就啱喇,可同佢哋互相交流,應該可以獲得不少心得。雪糕咖啡飲咖啡又可食雪糕🍦互相交融的感覺,十分有趣!Gateau Foret Noire 即係黑森林蛋糕。不會好甜!最喜歡個topping似放係章魚燒上嗰啲堅魚
慢煮雞肉Caesar salad
溫泉蛋卡邦尼意粉
Hand drip set
set好左最佳嘅配搭,由淺入深,漸變的口感!
1.Columbia Cascara
雪糕咖啡
飲咖啡又可食雪糕🍦互相交融的感覺,十分有趣!
Gateau Foret Noire
即係黑森林蛋糕。不會好甜!最喜歡個topping似放係章魚燒上嗰啲堅魚碎,不過變咗黑朱古力味,薄切朱古力,十分新奇!