2019-11-22 539 views
有日係OpenRice 碌下碌下,無意中卑我發現西灣河原來有間咁歐陸既cafe, 即刻就衝左去試店舖好細,得幾個位,裝修就以籃白簡潔為主,卑我有種好想入去坐既感覺Caffe Latte & Matcha Latte望到杯拉花我有d感動,兩杯都好靚,好有心思,我希望佢係真黃,Caffe Latte 咖啡都幾濃偏苦,對我黎講濃左d但我覺得好飲既,Matcha Latte因為本身綠茶粉已加糖,所以叫走糖都係會有d甜蒜香銀魚蜆肉意粉乾身炒既意粉,所以無汁既,蜆肉新鮮無沙,我自己再加左少少芝士粉同Tabasco,更加惹味蕃茄蝦意粉蝦都有5隻,蕃茄醬係用鮮茄製成,所以偏酸,味道清新可口卡邦尼意粉卡邦尼汁我就覺得唔夠rich, 係一個輕盈版,如果鍾意好濃忌廉味既會有d失望因為晏去既關係,d cake大部份都賣晒了,下次一定要早d去先得

Caffe Latte & Matcha Latte

蒜香銀魚蜆肉意粉