2016-12-08 2730 views
呢條街有幾間餐廳,好多人放左工都會黎呢度食野或飲野。我地去到時已經八點半,但餐廳坐滿晒人,等左十分鐘到先入座。餐牌上以小食居多,餐飲就有好多款,有清酒、果汁、梅酒、梳打等等。個人幾中意淺嘗酒水,但唔太識同唔係好飲得。覺得梅酒味無甘大,又有梅既味道,所以幾中意就叫左。呢杯梅酒唔錯,第一啖覺得酒度唔重,好易入口,不過愈飲愈覺有酒。冰融左一半之後無甘濃,更合我口味!呢個係我覺得當晚最最最好食既!外皮煎得好脆好香口,入面既雞肉好熱好林。食落啲雞肉好滑,可能係撈左雞軟骨做?所以食落有啲一粒粒既脆骨,好有口感!佢配有一只蛋同醬油,醬油似燒汁,甜甜地,撈埋佢再點雞肉串簡直係正到爆!平時唔食生雞蛋,但試左一啖之後停唔到口!推介大家一定要叫呢個!!鹽燒豚肉,呢個唔平架,可能係日本入口靚豚肉關係。一大塊,唔係好厚,兩邊位置既豚肉有少少肥肉,食落好林!中間位置較瘦,啖啖肉!雖然鹽燒,但唔咸,熱辣辣新鮮上枱!有三個醬可點,包拾碟上既蛋黃醬,另下圖右邊既麻醬同酸酸地左邊既麻醬(應該係麻醬黎,唔肯定)日本蕃薯係超市賣好貴,又想試下就叫左。份量較少,真係俾你送酒食不過真係正野,唔係好甜,好好粉,外邊又脆,正!因為唔
梅酒
免治雞肉串
黑豚肉眼鹽燒
不過真係正野,唔係好甜,好好粉,外邊又脆,正!
日本蕃薯
因為唔係好夠飽,所以叫左個野菜烏冬。個湯好清,烏冬好彈牙、爽滑。望落去好似好少,但“不”下“不”下,又裝到幾小碗喎。
野菜湯稻庭烏冬
我覺得幾個朋友黎呢度食會好開心,可以一路飲一路傾計,氣氛又好!
梅酒
免治雞肉串