2021-05-11
加拿大豬鞍扒🍖其實出街食,好怕遇到廚師煮到豬肉過哂火,好乾,好難趙😢尼碟就慢煮,煮到剛好,口感鬆軟,配上芥末汁,食落好juicy😋澳洲黑安格斯MB2肉眼扒🥩5成熟,剛好熟,鎖住肉汁,不會食到血淋淋😬配上煙燻岩鹽,提升一級層次。仲可以點埋芥末忌廉燒汁,醬汁清清地,不會蓋過肉味😚松露蟲草花雜菌米形意粉配63度温泉蛋一上抬,就有濃濃芝士味,𠝹開温泉蛋,攪拌左之後,意粉變得更creamy,好好食😋加左碎菠菜葉,賣相更佳,不會單一的黃🍝魷魚釀意大利飯賣相挺好🍛不過意大利飯味道欠了小小,所以只好食光魷魚,留下一點飯😁芝士薯格上抬時,還是熱熱的🍳芝士拉到絲,很高興🤩不過如果重芝士就更好🧀藍甘橋椰子🍹有驚喜😁有一點點酸,重椰子味🥥一開始仲傻傻以為整杯都是寶藍色,大概我是抱著飲雞尾酒心情去飲🤣凍抹茶拿鐵🍸不過不失,只能說不是單混著抹荼粉去沖😚#荃灣 #荃灣美食 #荃新天地 #文迪生活 #文迪飲食篇
澳洲黑安格斯MB2肉眼扒🥩
松露蟲草花雜菌米形意粉配63度温泉蛋
魷魚釀意大利飯
芝士薯格
藍甘橋椰子🍹
凍抹茶拿鐵🍸
不過不失,只能說不是單混著抹荼粉去沖😚
#荃灣 #荃灣美食 #荃新天地 #文迪生活 #文迪飲食篇