2020-07-27
好耐冇出街食野,所以揀左間比較高級少少嘅餐廳食個lunch入餐廳之前店員有幫手量體溫,而且入口處仲設有口罩套同埋酒精搓手液。餐廳空間感好大,枱與枱之間都有適當距離~而且裝修得好靚,坐得好舒服坐低左之後侍應主動行埋黎介紹左個menu。我食果時咁岩係餐廳一週年,所以就直接叫左呢個lunch set~HKD$98包餐湯、餐包、沙律、主菜同埋餐飲都幾抵食一黎到賣相都已經覺得好靚我食果日個餐湯係火腿蓉粟米南瓜湯,好好味佢同傳統西式南瓜湯唔同,係用左個高湯底去配埋南瓜蓉去煮出黎,所以一d都唔膩得黎,仲好香個餐包都好正,佢同平時食果d牛角包唔同,入面個組織好密,而且個包勁回彈外皮係酥皮所以好脆,但入面扎實得黎軟硬適中至於個主菜就係法國夏季鮮黑松露野菌扁意大利粉~意粉面頭鋪左好多鮮黑松露,賣相好打卡able而且食落唔係平時果d gas味,而係有淡淡松露香佢個意粉汁好creamy,而且超級掛面,條條意粉都比d汁包住晒意粉整到al dente,岩岩好餐飲就最後叫,我叫左個凍檸茶茶底比平時飲嘅淡左少少,濃返d就完美
餐廳空間感好大,枱與枱之間都有適當距離~
而且裝修得好靚,坐得好舒服
坐低左之後侍應主動行埋黎介紹左個menu。
HKD$98包餐湯、餐包、沙律、主菜同埋餐飲都幾抵食
一黎到賣相都已經覺得好靚
我食果日個餐湯係火腿蓉粟米南瓜湯,好好味
外皮係酥皮所以好脆,但入面扎實得黎軟硬適中
至於個主菜就係法國夏季鮮黑松露野菌扁意大利粉~
意粉面頭鋪左好多鮮黑松露,賣相好打卡able
而且食落唔係平時果d gas味,而係有淡淡松露香
意粉整到al dente,岩岩好
餐飲就最後叫,我叫左個凍檸茶
茶底比平時飲嘅淡左少少,濃返d就完美
Other Info. :
侍應超熱心,主動介紹menu之餘,又幫我拎口罩套! 而且有問必答,真係好好服務!