2022-05-11
未寫食物 先寫服務先expect依個價位嘅餐廳會有返少少服務🤏🏻但啲侍應們都好冷淡好無靈魂咁😢有種唔好煩佢嘅感覺食完之後 以為會講返啲 Thank you 歡迎下次再嚟 依啲官腔說話啦點知埋完單 就無人再理過我😂仲要無人提我拎遮🧐(去茶餐廳就當然唔會預依啲service啦)但依到嘅話 我諗住走嘅時候 會有人係門口遞返把遮比我(我係咪諗多咗🥲🫣開胃小食用青瓜包住啲忌廉三文魚 面頭再鋪啲魚子醬 內餡係幾好味嘅可惜青瓜比例太高 食落去 蓋過晒所有味 浪費咗其他食材麵包 好有港式西餐廳嘅感覺 完全唔係好食😂Set dinner $988 per personAppetiser:-U.S.D.A Beef Steak Tartare芒果汁扮成嘅蛋黃 好酸寧願佢用返普通蛋黃🫢-"New Orleans "Style Crab Cake依個好味啖啖都係蟹肉 面頭煎得好香脆再加啲seasoning 帶少少辣🤏🏻配搭嘅他他醬 同crab cake都好夾Soup-Boston Lobster Bisque 🦞唔知點解有好多紅蘿蔔除咗依樣 都唔錯嘅 夠濃郁夠creamy 仲有幾舊龍蝦肉Main Dish兩塊
開胃小食
芒果汁扮成嘅蛋黃 好酸寧願佢用返普通蛋黃🫢
Soup
-Boston Lobster Bisque 🦞
Main Dish
兩塊扒都高質無失望食塊扒都有好多樣嘢揀 揀刀又要揀mustard 仲有好多款鹽🧂最鐘意係佢啲鹽特別又有誠意My fav: smoked sea salt 有陣好香嘅煙熏味 配牛牛一流🐮
-U.S.D.A Prime Ribeye - 8oz
無晒ribeye cap 變咗做prime ribeye😢好在味道都唔錯外面焦香 內裡粉嫩 再加埋啲油脂🥹ribeye真係無得輸想就咁揸住成條嚟咬🦦
-U.S.D.A Prime Tenderloin - 6oz
一向唔算好鍾意依個部位🤫淨係肉質淋 好似無乜特別咁依塊not bad geh 不過都無乜驚喜😂純粹個人口味
Duck Foie Gras 50g $108
瘦咗少少😂質感好結實 而且唔係好夠香🥲
Lobster macaroni $98
有surprised!!!😍係龍蝦湯嘅味 用嚟撈通粉好濃郁🥹仲要都係有幾舊龍蝦肉 爽口彈牙 好味道
Truffle Oil French Fries $88
望落好似無乜味咁 食落有好淡好香嘅松露味
Dessert: 55% Chocolate Mountain $100
嗌之前諗咗好耐 chocolate fondant就知係咩chocolate mountain真係認知以外🤯
原來…..係將舊朱古力整成山咁嘅樣😂well 好甜 有啲失望
依到唯一好處係易book位
如果有得揀 我諗我會去返Morton’s服務同甜品好食啲 又抵食啲重點係服務好一大截🥹