2024-05-10 147 views
昨天2024年5月9日 中午12:10我去旺角銀龍,因為趕時間叫左個快餐。到12:19 我問侍應:我個快餐係唔係未蒸好。即答我係,跟住去廚房窗口裝一裝,話即刻到。過左幾分鐘未見窗口有我叫嗰個餐出,個侍應話等多2分鐘,問我好唔好,我已經唔識答佢。再過左幾分鐘,個侍應又去廚房出菜窗口裝一裝,同我講等多5分鐘。我答佢:我唔要個餐了。起身執野走,個侍應叫我廚房:唔好理出比佢。廚房回覆我聽唔到,但係我見到廚房指,嗰份餐唔出得。侍應鬧廚房:照攞出嚟啦。我說:你唔得說唔好夾硬嚟啦。轉身就走。我唔滿意嘅地方一) 知道個餐未準備好,一開始就應該通知客人,給客人有得選擇。二)連續兩次「裝一裝」這個動作,根本在做樣,欺騙我,拖我時間。三)見我要走,就準備提供一份未準備好的食物給我。我食咗會點?
昨天2024年5月9日 中午12:10
我去旺角銀龍,因為趕時間叫左個快餐。
到12:19 我問侍應:我個快餐係唔係未蒸好。
即答我係,跟住去廚房窗口裝一裝,話即刻到。
我答佢:我唔要個餐了。
起身執野走,個侍應叫我廚房:唔好理出比佢。
廚房回覆我聽唔到,但係我見到廚房指,嗰份餐唔出得。
侍應鬧廚房:照攞出嚟啦。
我說:你唔得說唔好夾硬嚟啦。
轉身就走。

我唔滿意嘅地方