2018-04-25 896 views
食過二次,一次係非繁忙時間,一次係午飯時間,本來茶餐廳都唔會要求好高質素服務,但果位高級職員(疑似老細咁款)就令你唔想再去食,首先佢係喜歡製造人龍係門口排隊,我在內外都觀察過佢做法,有足夠位置都唔會放人入座,佢唔係未執枱或太忙而唔放人入座,我在內亦看到枱已清潔一段時間,到佢安排入座係呼呼喊喊咁,重點到了,我見佢不停問人枱上食物仲要唔要,客人話要,佢就會話就一就,岀面排緊隊,但當時係有枱的,佢接二連三問其他客人同一番説話,之後當然係也不例外同我講啦,我朋友係第一次嚟,佢一座低已經就話好x憎嚟呢D茶餐廳食嘢,又要睇面色又受氣,問題其實係一個人身上,這位人兄絕對係考慮去幫襯最大因素,其他小職員絕對正常服務態度,補充返..食物質素係ok的,ps:千其唔好帶朋友去,如果唔係會好似我咁被問候?