首先講呢間餐廳既High Tea 係平既,$16X已經食到,而且環境裝修都尚算ok,用黎打卡都係唔錯既選擇,但食物同飲品都真係唔多掂。第一 ,佢既High Tea基本上有一半既食物都係普通水準以下(我角度係屬於難食),我同老婆第一次High Tea 食剩野,雖知High Tea 已經好細份第二,佢既飲品亦都幾難飲下,一杯叫伯爵奶茶既野飲,我老婆話咸到飲唔落,我比較重口味,我幫佢啃左佢,但第二杯蝶豆花芋香Latte就真係唔知沖緊d乜,真係啖到完全無味,個種感覺就好似普通1/3杯牛奶+2/3杯既水既味道,可以講話我活左將近40年,最難飲既Latte,不過呢樣都唔係重點第三,重點其實杯野一黎到我已睇到個花拉到一Pat 野咁,即時已經向佢講點解個花拉成咁,係咪應該整過杯,佢解釋話因為個底色淺色,所以就算換過杯都係咁,大家都知High Tea 其實係比女人拎黎打卡用,杯野咁緊係一定要同佢講啦,係痳?!跟著我同佢講你地Menu個圖片都唔係咁架喎,鋪職員居然答我,圖片只供參考,咁即係依然覺得無問題啦,話張圖係Fake架啦,信個d係傻仔黎啦,其實呢,我都好厚度,你難食我都無要求你換過,起碼你都出杯靚靚
第三,重點其實杯野一黎到我已睇到個花拉到一Pat 野咁,即時已經向佢講點解個花拉成咁,係咪應該整過杯,佢解釋話因為個底色淺色,所以就算換過杯都係咁,大家都知High Tea 其實係比女人拎黎打卡用,杯野咁緊係一定要同佢講啦,係痳?!跟著我同佢講你地Menu個圖片都唔係咁架喎,鋪職員居然答我,圖片只供參考,咁即係依然覺得無問題啦,話張圖係Fake架啦,信個d係傻仔黎啦,其實呢,我都好厚度,你難食我都無要求你換過,起碼你都出杯靚靚仔仔既俾我女人打下卡,但連我開到聲你地都唔肯換就離哂大譜囉,如果d咁既質素咁既服務態度,今時今日真係唔多掂,本來難食我最多都係無回頭,但你咁既做法同服務態度,好難唔令人地幫你餐廳做廣告囉

High  Tea
蝶豆花芋香Latte
2022-09-14
$120 (Tea)