2018-05-14 2215 views
原本打算跟朋友去七福吃晚餐,但沒位了,所以到樓下一樓神樂屋食,點知所謂的酒店日本餐廳食物及服務太差。1)員工,我地一坐低,朋友問我食唔食火鍋,我話怕肥所以問侍應可唔可以獨立叫餸唔食火鍋,個侍應話可以,咁我地叫佢幫我地落單,點知佢比左疊白紙仔同支鉛筆我地,叫我地自己寫號碼上去落單,我朋友叫佢幫我地落單,個侍應繼續推枱上的紙同筆比我叫我自己寫。當堂呆左,酒店日本餐廳用張細紙仔落單我真係未見過。另外又漏單。2)食物,燒帶子竟然是辣的而且無鮮味.....清酒蜆也沒有味,連酒味都無。䓤吞拿魚壽司D紫菜韌嘅。蝦天婦羅味道一般,未食完就比個侍應收左D天婦羅汁,又問佢再攞過,但就無蓉同薑,算了,都可以照食。最攪笑係餃子好耐都未黎,我地催下,點知佢話唔好意思,餃子煎燶左,要再煎過,我唔知講咩好,唯有埋單。3)叫埋單時係另外一個侍應,點知到比錢時至同我地講我地未食火鍋都係要比火鍋放題一個價錢,fine, 價錢唔係重點,重點係點解之前個侍應唔同我地講清楚呢?又話可以只叫單點。跟住呢位侍應話頭先個侍應中文唔好,英文好D,我反問咁佢點解唔同我講英文呢咁?雖然我地無查清楚晚市只有放題,但我相信餐廳有必要提醒及解釋

雖然我地無查清楚晚市只有放題,但我相信餐廳有必要提醒及解釋給客人明白。真係無佢地咁好氣,仲之一句講曬,呢個所謂酒店的日本餐廳千祈唔好去!