2016-12-16
星期日諗住帶小朋友去點心代表試吓蠟筆小新造型點心,訂咗12pm,準時到達都要等多10分鐘,入到去原來唔係冇位而係冇人手去執枱。坐低差唔多20分鐘,叫極侍應都係同一句回應"等一陣",等完又等冇人有回頭,其實佢地仲話繁忙時間只限60分鐘,咁真係未食都走得啦。最後捉着一位女侍應叫佢開茶,劈頭回應 "咁你要乜茶至得呀" ,我當堂O晒嘴,ok,都算,咁我話要壽眉,佢仲要趷我話得普洱水仙,咁點解唔直接問我要普洱定水仙,當堂火都嚟理,忍唔住話佢,不過當我唱歌行咗去。之後食物嚟到,小新造型賣相都可接受,$49食籠流沙包,係價錢略高但都可以理解。其他一般點心味道都不過不失 ,等候時間都唔算耐,最後埋單走人,出門口先見到張單印住滿$300送小新杯墊,居然扮儍唔比我,好彩發現入去問佢攞番。總括嚟講,呢間食肆食品ok,服務態度極度差劣,去一次影相打卡都算,否則去唔去都擺。**其間見到一個小插曲,有一位伙計負責企類似水吧既地方,負責分廚房點心上盤,佢唔小心跌咗張單落地下,佢向一位抱著bb行過既女士揮手,指向地下,全程不發一言,果位女士仲以為自己跌野,之後知道張單後位女士直接講佢唔會有手幫你執囉,如果呢位伙計係聾
**其間見到一個小插曲,有一位伙計負責企類似水吧既地方,負責分廚房點心上盤,佢唔小心跌咗張單落地下,佢向一位抱著bb行過既女士揮手,指向地下,全程不發一言,果位女士仲以為自己跌野,之後知道張單後位女士直接講佢唔會有手幫你執囉,如果呢位伙計係聾啞人士我都可以理解及體諒,如果唔係嘅話,為何唔出聲唔該人,又為何唔揾自己同事或自己行出嚟去執,而揾一位手抱嬰孩既人執呢。。。。