2022-07-24
琴晚同屋企人嚟呢間法國餐廳食晚飯,雖然價錢真係幾貴,但係服務非常好,店員很貼心☺️頭盤appetizer 我哋嗌咗雜菌湯同埋帶子薯仔湯,店員見我哋多人都主動幫我哋準備碗方便share 食物。另外湯會跟麵包,份麵包一擺上枱已經問到濃濃嘅香味,新鮮熱辣仲有唔同款式,我平時唔中意食包都食咗唔少😄。見我哋就嚟食完啲包,店員都主動問我哋需唔需要添加。主菜的烤大蝦同豬柳都幾唔錯,大蝦可以再入味少少。另外有個shell pasta 都唔錯,個人認為酸咗少少。食主菜時店員已經幫我哋落咗甜品,仲提醒我哋梳乎厘嘅等待時間會大約10幾分鐘。當時我哋都冇乜惟意,直到店員過嚟同我哋講「唔好意思吖,個梳乎厘要等耐少少」,然後免費送咗兩碟french macarons 比我哋。可惜冇影相,但個macarons 外觀精緻,味道都十分唔錯😄😄😄整體呢間餐廳都非常值得推薦!
整體呢間餐廳都非常值得推薦!