2021-07-23
❀ 海灣餐廳及海灣咖啡室 #黃竹坑 ❀❗️期待已久海洋公園酒店 啱晒一家大細❗️——————————————————前排去海洋公園萬豪酒店,一嚐佢哋嘅自助餐!酒店一出海洋公園站就到達,都算方便。裝修採取木系顏色,有融入大自然嘅感覺,最正係有個超靚又有滑梯嘅親子游泳池,超啱一家大細來玩👨👩👧👦!.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ 自助早餐 $378 (星期一至四) $478(五六日)☞ 自助晚餐 $638 (星期一至四) $688(五六日)基本上有齊晒所有自助餐應有嘅食品👌🏻特別賣點係有大大隻毛蟹、多種海鮮、同埋榴槤甜!冷盤選擇有沙律、cold cut、壽司師傅即切嘅刺身、壽司,幾鮮甜! 熱食就試咗羊架、粉麵等等,質素不過不失。最正當然係海鮮🦞!超級多膏又好味嘅毛蟹、青口、蜆肉、蝦,應有盡有,鍾意海鮮嘅一定超滿足!最後仲有各式各樣嘅甜品,最特別係有榴槤泡芙同埋榴槤撻,我自己就唔特別鍾意榴槤,但朋友食得勁開心,大贊佢嘅榴槤香!仲有任食嘅Haagen dazs雪糕添!小朋友嚟到一定勁開心😆。——————————————————✨整體味道: 3.8/5 ✨環境裝修: 4/5✨服務態度: 3.8/5✨性價比:
❗️期待已久海洋公園酒店 啱晒一家大細❗️
✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
☞ 自助早餐 $378 (星期一至四) $478(五六日)
☞ 自助晚餐 $638 (星期一至四) $688(五六日)
熱食就試咗羊架、粉麵等等,質素不過不失。
✨整體味道: 3.8/5
✨環境裝修: 4/5
✨服務態度: 3.8/5
✨性價比: 3.8/5
✨再訪興趣: 3.5/5
💞整體來講
作為主題樂園嘅酒店,裝修別具匠心,環境唔錯。自助餐食品選擇應有盡有,最鍾意佢有非常吸引嘅海鮮選擇,另外仲有榴槤甜品!質素都算唔錯,幾適合一家大細又玩又食😆!
——————————————————
海灣餐廳及海灣咖啡室 (黃竹坑)
🚩黃竹坑黃竹坑道180號香港海洋公園萬豪酒店海灣地下