2022-05-05
因為今個月屋企人生日,帶咗佢哋去一直好想試嘅餐廳,就係喻為名人飯堂嘅國金軒食飯!🤤除咗嗌左幾個套餐,仲另加左焗蟹蓋同埋素鵝, 十分惹味,滋味十足!最好食係焗蟹蓋,因為味道濃郁又足料!😆食物包括有國金老火湯就係用魚熬成嘅葛湯,之後我哋指選咗要馬友鹹魚煎西班牙黑豚同埋家燒海斑翅,亦都有竹影田色即係配搭靚靚嘅各種菜,最後唔少得紅菜頭帶子蛋白炒飯同埋特色桂花同埋馬拉糕!另加咗一個焗蟹蓋同素鵝非常出色!而且職員服務好好,經常留意你嘅需要!最開心係望住一個靚靚海景食飯,望到摩天輪同海濱長廊,心情都好好!屋企人大贊好味,大家享受咗一個好好嘅午餐!餐廳一個好特別之處就係茶壺有蠟燭暖住,所以啲茶都係熱嘅!雖然今次係食午餐,但係有機會都想晚餐再嚟,相信有另一番滋味!❤️