2019-01-07
見到之前全蟹主題就約左幾個愛蟹之人一齊去試,始終都係有名酒店所以都特登著是正d仲以為係海旁果邊都上到去結果可能係我路痴,行左9曲13灣先上到去環境都ok, 都符合酒店既水準,不過行左野食區就覺得款式5算多,不過話明咪晒野,真係貴精不貴多,最緊要由蟹開始!!話說熟食蟹其實見到就5係好想揀,雖然佢地準備左5同國家既style, 避風塘呀,胡椒蟹呀,炸軟殼蟹等等,等等先啦xd梗係食左蟹腳先啦!仲有翡翠螺果d.... 我地食到有陣雪味,感覺真係麻麻,反而食左龍蝦就有驚喜啦,龍蝦無咩雪味而且肉質都爽口,蝦都5錯都係爽口仲有清甜。所以結果就轉戰龍蝦,食到咁上下唸住一場尼到都試下熟果d啦,我咩味都夾左舊試,真心5得,胡椒蟹呀避風塘呀就得個咸字,炸軟殼蟹就擺太耐淋左。甜品區擺設好令,有秋天既氣氛,甜品質真係要講就比主角蟹好,最少基本得尼無咩點走樣。整體尼講就真係比較失望一心唸住食蟹食餐飽,好彩原來有信用卡再有折,感覺好dd啦,不過都應該無下次。
梗係食左蟹腳先啦!仲有翡翠螺果d....