2019-08-21
🍑日本山梨縣鮮桃四季春奶蓋茶 $45適逢白桃季節 茶狼都出左白桃四季春茶💕有奶蓋同無奶蓋只係相差兩蚊 緊係比貴少少要多多幸福感啦😚店員主動問洗唔洗少甜 半糖既效果唔錯 食到桃肉本身既香甜 又飲到四季春淡淡既甘香 今次既奶蓋我覺得同喜茶既有得揮 而呢杯甚至好飲過喜茶早前出既芝芝桃桃🙈大家快啲趁8月底前試下 過左8月就無嫁啦!.鮮甘蔗奶蓋青茶 $32翻兜飲第三次都係飲呢杯🤟🏼香甜既蔗汁配上鹹香且厚身既奶蓋 留意番由於蔗汁本身已經有一定甜度 大家可以跟我咁樣嗌無糖 絕對唔會淡謬謬 反而更加飲得出蔗既鮮甜 加埋奶蓋都唔會好膩🤤太正了.凍頂烏龍茶軟芝士蛋糕 $28呢個蛋糕食落感覺係輕盈既 上層既芝士偏酸 質感有啲似啫喱 下層係烏龍茶味既蛋糕 但茶味被芝士既酸味搶左 烏龍茶味好微弱☹️主要係由面頭既烏龍茶蛋糕碎帶出茶既甘
鮮甘蔗奶蓋青茶 $32
凍頂烏龍茶軟芝士蛋糕 $28