2022-08-24
過得多鬧市生活,都想去啲靜番些少嘅地方。旺中帶靜又方便嘅話,何文田不失為一個好地方。PekoPeko採用木系感覺打造寧靜舒適空間,坐落好舒服😌又唔會迫迫澀,喺到飲下coffee同朋友吹吹水,真喺一樂也呀😎 一個字「爽!」* * *S A L A D 🔹Spring Garden $118非常色彩繽紛嘅salad🥗未食淨睇到都已經令人感覺好開心😍Parma Ham、桂花蜜瓜、Peach、無花果、沙律菜、2種不同嘅車厘茄、黑橄欖🤩 配上開胃嘅黑醋汁,感覺非常清新🤗 Fresh 🍃* * *P A S T A🔹扇貝,明太子意大利麵 $138粉紅色嘅明太子醬令意粉都可以少女心💓除左扇貝外,上面仲有魷魚、魚子🥴 扇貝有火炙過,特別香甜!醬汁Creamy又咸香,口感好Rich🤭每一口意粉都要濃郁嘅明太子味道👍* * *P O R K L I O N🔹香煎西班牙豬胺 $228外層煎到金黃色,肉質唔會太靭,肉汁滿滿😌而且充滿肉香油香。另外搭配燒汁,可自行沾到肉上🥰* * *D R I N K S🔹柚子梳打 $34🔹Yogurt Smoothie - Chocolate $40
S A L A D
🔹Spring Garden $118