2018-09-24 79 views
之前都已經好鐘意食呢間店既戚風蛋糕,未入去前係因為俾店內環境吸引而停低腳步,事關佢裝潢華麗,採用左foodpigss🐷🐷最愛既雲石枱😍,然後入到去一望蛋糕櫃見到一個個高身玻璃蓋蓋住一個個戚風蛋糕先發現原來係la famille啊😱,一排無食,原來已經開左新分店有得堂食,可惜🐷🐷自己一個,但一場黎到又無咩可能唔食,所以都係拎走算🙍🏿‍♀️由於戚風蛋糕已經試過,所以今次見有從未食過既巴代利亞(Bavarois)就買兩個黎食下巴伐利亞,係源自於歐洲十九世紀既甜點,而la famille 更採用有機既食用花,令到甜品外觀更優雅且吸引😍士多啤梨巴伐利亞($46)上面既啫喱係香檳味,裡面係有真既士多啤梨,同下層既士多啤梨慕絲一齊食真係入口即溶又好match☺️香印青提巴伐利亞($46)唔係普通提子製成咁簡單,而係用左大大粒即香印,食落好fresh👍🏻,仲覺得好grand🤪,個人較推薦呢個整體而言,la famille真係有信心保證🤣,食過幾次都覺得無失望

士多啤梨巴伐利亞($46)
士多啤梨巴伐利亞

香印青提巴伐利亞($46)
香印青提巴伐利亞

2018-09-13