1K
2016-11-30 5434 views
月中同朋友去左山頂野餐,記起IFC有呢間蛋卷,YOKU MOKU 喺日本都幾多分店,本店喺東京南青山,出售果凍、蛋卷、曲奇,全部日本直送。聽講蛋卷係人氣之選,所以買左兩個味道試一試(設一條裝同半條裝)包裝幾靚。原味蛋卷 $88皇家奶茶味蛋卷 $95蛋卷口感鬆軟,蛋味都算濃。奶油忌廉細滑而且好香,但略甜。一定好食過普通餅店嘅蛋卷,當然價錢貴好多倍!奶茶味喺朋友群中評價有差,有朋友覺得一般,茶味唔夠。但男朋友就覺得還可以,雖然覺得原味好食啲。整體黎講,呢間嘅蛋卷價錢真係稍貴,不過唔算話好驚豔。一條嘅話,我地6個食,好足夠,始終多吃奶油都會膩。有機會想試下8b dolce果個再比較。原味雪茄蛋卷值得一提,店員見我地人多,贈送左好幾條原味雪茄蛋卷(唔止相中咁少)原本要買都唔平的,店家夠大方!每條蛋卷都有獨立包裝,食落香濃奶油味,而且好脆!不過蛋味就偏淡。我地反而覺得呢幾條蛋卷幾唔錯。

原味蛋卷 $88

皇家奶茶味蛋卷 $95

蛋卷口感鬆軟,蛋味都算濃。

奶油忌廉細滑而且好香,但略甜。

一定好食過普通餅店嘅蛋卷,當然價錢貴好多倍!
原味+奶茶
奶茶味喺朋友群中評價有差,有朋友覺得一般,茶味唔夠。

但男朋友就覺得還可以,雖然覺得原味好食啲。
整體黎講,呢間嘅蛋卷價錢真係稍貴,不過唔算話好驚豔。
一條嘅話,我地6個食,好足夠,始終多吃奶油都會膩。

有機會想試下8b dolce果個再比較。

原味雪茄蛋卷

原本要買都唔平的,店家夠大方!

我地反而覺得呢幾條蛋卷幾唔錯。
原味雪茄
2016-11-19