2016-07-19 599 views
時間不匆不忙咁又到咗一年嘅年中喇,最近都系忙緊搵資料同整理資料資料等等,畢竟系年中會議就要到喇。霖落哩半年時間入邊都好似好虧待自己咁,成日都忙忙碌碌,難得咁去享受下美食。莆田扁肉湯($78),即使系肉湯,其實佢表面反而系見無到好大油,總體上好清潭,不過肉湯裡面都系可以飲的出好大嘅肉湯味,一依稀之中帶有香蔥嘅味道、莆田滷麵($78)不能不提就系湯底超級濃香嘅,絕對無系清湯麵咯,所以每一根麵條絲裡面都好有味道,為數不多嘅蝦仁為成碗面增加咗鮮美度,麵條好Q彈喇,粗細一致,口感軟糯,我連湯都飲曬、莆田燜豆腐($88),價錢無止好抵,仲要好大一碟添,豆腐超級淋滑,系嫩豆腐嚟嘅,每一啖都覺得好入味、酥炒芋頭($88)超正吖,芋頭外皮有小小烤隆,金黃金黃咁,彼此之間仲有相連,真系睇落都叫人好像食吖。蝦苗伴紫菜($48),味道好特別,關鍵真系好平
2016-06-22
$160 (Lunch)