2022-05-28
2000 views
第一次想寫食評,唔係因為啲嘢食好好,係因為侍應服務態度實在太差🙁首先嘢食方面係不過不失,雞肉係ok嘅,但係牛肉同豬肉都係偏“鞋”,配菜都係一般打邊爐會有嘅嘢食,冇咩特別嘢飲我哋就冇加$30-$40嘅酒放題,因為自己同朋友都係唔係好飲酒,餐廳會一人送一支樽裝茶,都係冇特別當晚最大問題係,當我同朋友仲食緊嘅時候,有個紥馬尾嘅男侍應突然走埋嚟話:「用餐時候已到,需要離開。」我哋2個即時嘅反應都係心諗:吓,仲食緊喎…跟住望吓個時間,佢真係冇多冇少90分鐘就準時叫你走😓 咁我哋已經即刻去攞埋雪糕諗住快快趣食埋就走,點知我哋一路食個侍應就一路望實我哋,仲要每隔5分鐘就行過嚟用好冇禮貌嘅態度話:「已經過咗用餐時間5分鐘,請盡快離開。」/「已經過咗用餐時間10分鐘,請離開。」😰 到依度,我同朋友都已經唔想再食,所以起身走咗其實我哋都明白係有時間限制,不過咁不近人情嘅侍應就真係第一次見😓 因為我箍緊牙嘅關係,所以我食嘢真係會慢啲,所以如果過咗用餐時間真係要講聲唔好意思。不過亦都想講:當時個時間已經係9:40,周圍亦都有好多吉枱,佢哋都冇下場要趕,真係唔明有咪有必要一定要客人準時走?即使多人如壽司郎,都未
其實我哋都明白係有時間限制,不過咁不近人情嘅侍應就真係第一次見😓 因為我箍緊牙嘅關係,所以我食嘢真係會慢啲,所以如果過咗用餐時間真係要講聲唔好意思。不過亦都想講:當時個時間已經係9:40,周圍亦都有好多吉枱,佢哋都冇下場要趕,真係唔明有咪有必要一定要客人準時走?即使多人如壽司郎,都未試過一食夠一個鐘就趕人走,仲要係用咁嘅態度😓
未試過食放題食到咁嬲咁走,一定冇下次