2017-11-04 2049 views
話說當初見到有越南素食好開心一定要去試,因為一般香港既越南餐廳都係有肉既,而且佢價錢唔貴。但因為返工時間關係,基本上我放假/放工後餐廳都已經閂左。我同朋友去個日係星期四但紅日蒞,友人見紅日又工廠區都覺得可能會唔開門所以出門口前打左電話問一問先。接電話既係一個女人,佢同我朋友講話有開門,態度麻麻答完之後就 cut 線。之後到我地上到去搵極都搵唔到一間有開門既餐廳,仲以為自己去錯地方,終於發現間鋪根本無開門仲要貼左張紙寫住 10 月 1 - 6 號休息,個下真係嬲到核爆!首先,聽電話個個女人已經無禮貌!二,我地 5 號去唔係頭一日休息,點解咁可以答我地有開門?三,我地真係特登老遠蒞幫襯,但受完氣仲要食閉門羹?
但因為返工時間關係,基本上我放假/放工後餐廳都已經閂左。

首先,聽電話個個女人已經無禮貌!
二,我地 5 號去唔係頭一日休息,點解咁可以答我地有開門?

三,我地真係特登老遠蒞幫襯,但受完氣仲要食閉門羹?
2017-10-05