2022-04-19 254 views
灣仔既板神分店我終於有機會食啦!佢差唔多每一間舖頭我都幫襯過,因為我覺得呢一間餐廳好有水準,而且裝修高級,嘢食有質素,所以我會去佢唔同嘅分店試。今日同朋友一齊食極上 •席前鐵板燒套餐,呢個套餐非常之豐富,有錢菜、海鮮、帶子、鵝肝、野菜、仲有送一隻澳洲鮑魚,最後總會有啲炒飯甜品等等,包羅萬有😍😍首先嚟咗前菜三點分別有螢光魷魚🦑▶️水雲▶️高糖番茄🍅,擺盤精緻又好味😋之後就有蟹棒沙律🥗用嚟開胃❤️飲啖茶清一清喉嚨,就食刺身啦!刺身有三款:深海池魚、間八魚、赤身,師傅建議由白魚開始食,味道由淡到濃。新鮮之選!本日海鮮:牛油果蟹肉三文魚子他他😍配搭脆餅,口味唔錯呀!帶子加上牛油同魚子,非常香口!呢個套餐仲會送澳洲鮑魚或者澳洲龍蝦,我揀咗澳洲鮑魚,勁大隻隻鮑魚!!係非常新鮮嘅鮑魚,喺鐵板燒嘅時候仲會郁吓郁吓,望到都有少少唔忍心🥺師傅話我哋知鮑魚中間位會林少少,容易咬,可以先原汁原味咁樣食之後先再點醬汁;鮑魚邊位,海水味重少少,爽口啲。味道口感非常唔錯👍👍之後就整法國鵝肝,好肥美呀,鵝肝既油脂齒頰留香🤤🤤夾住細細個包食可以減低油膩感,真係好正!!呢一款法國鵝肝真係令人地回味無窮。食完鵝肝我哋就食牛肉、季

之後就有蟹棒沙律🥗用嚟開胃❤️

本日海鮮:牛油果蟹肉三文魚子他他😍配搭脆餅,口味唔錯呀!

帶子加上牛油同魚子,非常香口!

食完鵝肝我哋就食牛肉、季節野菜多士,呢款菜式別出心裁,師傅將薄切牛肉加上蔥花調味煎煮,令牛肉嘅味道昇華,多士又可以吸收牛肉多餘嘅油份,正!野菜有蘆筍、粟米芯同菇,甜甜的,可以同牛肉嘅味道相輔相成🤤😍

唔好以為呢個套餐就咁完啦,仲有和牛炒飯、漬物、麵豉湯,豐富到不得了!包你可以捧住個肚走😂😂
最後以美味嘅黃豆味同埋綠茶味嘅蕨餅畫上完美既句號。我真係覺得好滿足!同時我個肚亦都感到好幸福☺️😂