2018-01-24
今次專程去食呢個韓式宮廷海鮮鍋!期待已久,記得一定要訂枱!本身呢間餐廳係主打食韓燒加自助餐,呢個海鮮鍋係新出冇幾耐,我哋到步時見到其他枱都係食緊韓燒!價錢$298包括海鮮鍋同埋自助餐任食,湯底有豬骨湯同泡菜湯可以選擇。上鍋!超豐富,海鮮好生猛,所有野都好新鮮,麵包蟹同龍蝦仲郁既,蟶子皇,鮑魚,扇貝,海蝦,大蜆細蜆都有!唯一就係啲蜆有啲有沙。鍋下面主要係蔬菜為主,粟米,超甜!整體黎講呢個價錢真係超抵!時間限時兩小時,不太夠時間試盡所有野,開始時見到個鍋上咗我哋都唔敢出去食其他住,太大鍋,食哂海鮮都到最後沖刺既時候喇,出面嘅嘢食目測都好正,同埋都幾新奇特別,但真係實在已經有心無力啦!時間緊迫所以都冇影相,熱食有韓式,中式野,咖喱,壽司刺身等等,有得自製棉花糖,炒雪糕,章魚小丸子,適逢聖誕節,有少量聖誕特色甜品,但個人覺得甜品整體好一般!下圖呢個pancake睇落好好食咁款,仲要等左好耐,但係其實好難食讚👍🏽呢間餐廳嘅服務態度幾好,不時有人留意下我哋啲海鮮煮成點,提醒我哋邊樣野已經熟可以食,座位亦都好舒適!