2022-05-03 256 views
有日諗唔到食乜好,行行下去左耀華街,個條街多嘢食諗住緊有間啱掛,結果經過呢間奶油色主題既cafe,就入左去試下☕️店內座位唔多,圓圈打卡位只有兩張,每張只可以坐2個人唔算闊落,不過挨住食又幾chill既😂.Grilled Eel & Scrambled Egg on Yuzu Toast HKD88呢個柚子吐司令我幾意外😳柚子吐司超級鬆軟,帶有細小既柚子果粒唔會影響口感,食落口中仲散發出清幽既柚子香味!鰻魚有兩大塊入口軟熟,有炒到啱啱好既滑嫩嫩滑蛋墊住,連埋鰻魚燒汁同沙律醬,好幸福既感覺🤤就算醬汁濃味都冇遮掩左柚子既香味!不過面頭紅色一條條唔知係咪辣椒絲,食落冇乜味🤔如果大份d既話就好了可以延續幸福既感覺💃🏻焙茶鮮乳麻糬卷 HKD60見到係新推出既甜品,仲要有麻糬又忍唔住試下🙈呢款焙茶卷奶味相對地重d,對於唔好茶味既人都容易入口,以焙茶味既蛋捲同cream包住中間既麻糬🍵麻糬選用北海道3.7牛乳製作,食落感覺好濕潤唔同平時麻糬既煙韌,對於呢類需要切開一口口咁食十分友好,容易切開每一啖都有麻糬~Single origin chocolate HKD58除左面頭有粒朱古力之外裡面都有少許朱古

焙茶鮮乳麻糬卷 HKD60

Single origin chocolate HKD58
除左面頭有粒朱古力之外裡面都有少許朱古力碎,雖然凍飲但都有朱古力味,不過都係可以濃d就好啦🍫

Missing Link
地址 |