2019-09-09 214 views
今日去果欄買野之前見到對面馬路開左間叫「椰子日記」既舖頭,所以就行去睇下係咩東東!原來係賣有關椰子既甜品、飲品!大熱天時飲下凍野,食下凍野係唔錯既!椰奶藍水晶,睇到個顏色好治癒,有種望住清涼海水的感覺!藍色水晶其實係用上碟豆花黎調色,所以沒有什麼味道,椰奶好香椰子味,但飲落又唔會有一種好漏的感覺!四季春椰子奶蓋,呢度的奶蓋同出面最大分別,便是這裡是用上椰奶去整的,飲落有淡淡的椰香,加上飲品冇加任何糖份,使飲品有種清新的感覺!甜蜜桃膠椰凍,兩者都係對皮膚好的食材,桃膠有養顏的作用,他們加了點點黑糖調味,一啲都唔甜!椰奶凍順滑,香椰奶味!巴西莓碗,呢款係近期好hit既椰子碗,有士多啤梨同埋藍莓整成的果蓉,上面再士多啤梨、藍莓同埋椰絲作裝飾,酸酸甜甜又冰涼,超解暑呀!聽老闆講佢地冬天仲會推出椰子燉湯,好期待呢!
椰奶藍水晶
四季春芝士奶蓋
甜蜜桃膠椰凍

巴西莓碗

聽老闆講佢地冬天仲會推出椰子燉湯,好期待呢!
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
椰奶藍水晶
甜蜜桃膠椰凍