2018-07-29
椰王之王呢個名 係最貼切。 因為佢嘅嘢椰皇子無論凍同熱都超級好食。事不宜遲睇相就知道大肚時候唔敢食榴槤,而家終於可以專程嚟食佢哋榴槤,上枱已經聞到香味, 份量好多。凍榴槤飄香椰皇子點解話佢椰皇子好食, 原因係因為佢會將 裏面嘅椰皇水整成椰皇啫喱及椰皇布甸。 其實唔只呢一個款,佢所有椰皇子系列都會咁整, 未到勁濃,滋陰又養顏。 上面嘅粒粒唔好以為係西米,其實係海藻珠,咬落彈牙 口感好得意,加埋滑嘟嘟嘅椰皇燉奶, 層次豐富。我記得椰皇子款式都有超過十款。 一定有一款椰啱你。我媽媽就叫咗碗熱嘅芋圓湯圓椰皇子, 之前同媽咪試過其他餐廳的芋圓, 她說借東西不好吃, 今次我請她要再試一次, 結果她說原來芋圓這東西可以很好吃好香。 而且湯圓也很煙韌。 老人家對這甜品都很滿意, 甜度適中。食得咁開心 梗係繼續order, 冇期望下試一試佢嘅榴槤班戟點知都有驚喜,一切開榴槤肉滿瀉出嚟榴槤同忌廉嘅比例簡直係3:1, 喜歡食榴槤嘅朋友一定要試, 榴槤夠熟舊香濃。另外我大食積上身,點咗呢款朱古力窩夫, 梳乎蛋味香濃,入口香脆,內裏軟綿綿。 配上雪糕係一流嘅配搭。 呢間餐廳嘅窩夫 唔會整得好留 ,一個人女人仔其
事不宜遲睇相就知道
凍榴槤飄香椰皇子
我記得椰皇子款式都有超過十款。 一定有一款椰啱你。
點知都有驚喜,一切開榴槤肉滿瀉出嚟
另外我大食積上身,點咗呢款朱古力窩夫, 梳乎蛋味香濃,入口香脆,內裏軟綿綿。 配上雪糕係一流嘅配搭。 呢間餐廳嘅窩夫 唔會整得好留 ,一個人女人仔其實都可以食得曬。 如果喜歡 口感不同的朋友可以試下 芝士味窩夫, 都係非常好食。
食咁多甜嘢,係時候搵嘢飲。但呢間餐廳唔駛點,哈! 因為佢有英式果茶免費添飲,真係好。 有茶香味道唔甜,食完甜品飲清清個口都好。
真心想同大家推介一下,結果 臨走 影咗門口一張相。