2015-11-15 1640 views
好少機會去淘大附近食野, 唯獨這間店令我"番桌"2次, 佢既炸物的確無敵!!!第一次食佢既炸物係吉列蝦滑蛋飯炸物既外層鬆化, 不覺得油, 溫度剛剛好, 就算食左10分鐘, 外層都不覺得淋!!蝦既肉質一啲都吾粉 (其實食店的炸物, 好似食啲粉狀既野咁), 有咬口!!滑蛋的十分之好, 滑溜而帶有微溫的滑蛋淋上吉列蝦之上, 不但不破壞吉蝦蛋既脆口, 仲更加提升吉列蝦既口蝦!!第二次食既係吉列豬扒定食, 同吉列蝦一樣, 皮一樣脆, 肉好鬆化, 不會覺得好粉, 配上燒汁, 燒汁一般, 滑蛋全完把燒汁比下去2次既定食價錢都大約60蚊左右, 下次一定要試埋其他定食先得!!

第一次食佢既炸物係吉列蝦滑蛋飯

2015-10-16
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$60 (Lunch)