睇香港拉麵關注組介紹呢間係尖沙咀新開既拉麵店好吸引😍 今日特登搵埋朋友去食拉麵,因為餐廳仲係試業階段,所以招牌都未有🤣但都算幾多人幫襯 。.呢間拉麵店主打雞白湯/海老湯底,同一般豬骨湯底有啲唔同,餐牌可以自己tick拉麵既硬度同湯底濃味與否,就算要多蔥多蒜都唔使加錢👍🏻.我地order左「香濃雞白湯拉麵$92」同「極上海老吟釀拉麵$104」,湯底以雞白湯做湯膽。招牌雞白湯拉麵湯底再加日本濃鹽醬油同新鮮雞油提鮮👍🏻口感好濃郁。而海老吟釀拉麵,湯頭飲起來一整個就是滿滿的蝦味,真的很濃郁,濃郁得來唔會太鹹,只係成碗拉麵有三隻蝦,略嫌配料少咗啲,如果雞白湯拉麵係有兩塊叉燒同木耳條,但係湯底嘅精華搭救👍🏻鍾意食蝦嘅要一試🥰另外我哋加配左「溫泉蛋一隻$17」,溫泉蛋啱啱好,夠晒流心👍🏻好正 .小食方面我哋叫咗「自家製餃子$40」、「自家手打脆炸蝦丸$42」、「免治雞軟骨串$18」,小食既性價比好高,尤其係個炸蝦丸,彈牙又有Q彈感,手打就是不一樣😋、日式餃子香脆爆汁,配上辣椒醋醬油更是惹味。.不得不提一下呢度有我最鍾意係日本飲既「信州蘋果梳打$25 」,呢隻蘋果梳打好香日本蘋果味,價錢仲同日本差唔多

香濃雞白湯拉麵
極上海老吟釀拉麵
流心蛋

自家製餃子
免治雞軟骨串
自家手打脆炸蝦丸

不得不提一下呢度有我最鍾意係日本飲既「信州蘋果梳打$25 」,呢隻蘋果梳打好香日本蘋果味,價錢仲同日本差唔多,飲完真係有一絲以為自己去咗日本🤣
香濃雞白湯拉麵
極上海老吟釀拉麵