2023-05-08
最近去左太子的兩姊妹涼皮,試下佢四川野係咪真係咁好味先!去到都見到幾多人排隊,加上落完單都要等10-20分鐘先有得拎。不過好處是,店舖係轉角位都提供左幾個企位,放便人拎完即食!極品擔擔撈麵 ($30) + 雞絲 ($10) 雖然佢以涼皮為招來,但我反而想試下佢其他麵食,所以點了極品擔擔撈麵。因為係撈麵的關係,所以佢味道都幾濃下,當中麻味最出,其次先係辣味,之後是花生味。麵是熱的,即叫即煮,所以麵條都分明,唔會癡埋一齊。另外加了雞絲,本身以為係無味的細絲款,但原來係有醃過,加上佢接受雞條多於雞絲,味道是好味,亦值得加配的!兩姊妹涼皮 ($29) + 金錢肚 ($13) 第二碗就是招牌的兩姊妹涼皮,涼皮比平時食開的滑!調味亦相當大陸味,有麻有辣咁平衡等幾好!不過,如果兩揀一的話,我會選擇擔擔撈麵!以下係我的評分(滿分為5分):味道:5分環境:(外賣不評)服務:(外賣不評)價錢:4分推薦程度:4.5分兩姊妹涼皮有限公司 (柏樹街) 網址: https://s.openrice.com/QrbS0At8900~uKZISBA地址: 太子柏樹街15號地舖
兩姊妹涼皮 ($29) + 金錢肚 ($13) [圖左]
第二碗就是招牌的兩姊妹涼皮,涼皮比平時食開的滑!調味亦相當大陸味,有麻有辣咁平衡等幾好!不過,如果兩揀一的話,我會選擇擔擔撈麵! 以下係我的評分(滿分為5分):
味道:5分
環境:(外賣不評)
服務:(外賣不評)
價錢:4分
推薦程度:4.5分
兩姊妹涼皮有限公司 (柏樹街)
地址: 太子柏樹街15號地舖