2022-11-25 91 views
已經唔係第一次嚟幫襯啦,超鍾意佢呢度拉麵嘅口感。今次嚟叫左白湯豚骨拉麵,仲有辛辣拉麵。白湯豚骨拉麵湯底都幾濃味,夠熱,配上軟硬度適中嘅拉麵,入口感覺更爽口。溏心蛋做到流心效果。唯獨係叉燒偏肥,明乎其實嘅半肥瘦,怕肥膩嘅我,因為太膩,只可以食到一片。但朋友就幾鍾意佢嘅叉燒,肥得嚟有油脂香,入口夠軟腍。辛辣拉麵比起上次食,感覺無咁辣,上次係入口即刻要飲水解辣,但今次食一啖完全無問題,係可以接受嘅辣。辣湯配拉麵都幾好食,麵條夠粗幾索汁,嗜辣同湯麵控朋友話呢間值得再次幫襯,口感同味道都貼近日本嘅味道。個人幾鍾意佢配埋嘅椰菜,浸了辣湯,但又唔會太索湯,易入口,幾好味。
已經唔係第一次嚟幫襯啦,超鍾意佢呢度拉麵嘅口感。

今次嚟叫左白湯豚骨拉麵,仲有辛辣拉麵。

白湯豚骨拉麵

辛辣拉麵