2023-11-16
今日下午放假, 帶囡囡入康城溜冰, 玩咗差唔多兩個半鐘, 玩完好肚餓, 順便係康城商場食埋晚飯.經過見到樂天經典有蟹食, 近排又係食蟹季節, 見到入面都有d 客食緊, 賣相唔錯, 又大隻, 咁就決定食d 間.我地一家3 口叫咗個2 人餐, 另加隻花雕雞油蒸螃蟹.二人餐:冰鎭秋葵- 囡囡第一次冰凍秋葵, 覺得好特別, 味道清爽, 加埋少少醬油和芥末👍👍砂鍋豆腐煲- 個豆腐超滑, 蝦仁又大仔又爽口蒜蓉炒西蘭花-唔會好油, 清清地又唔會太淡口蝦味魚子蝦仁炒飯-有穫氣, 炒到粒粒分明, 蝦味濃, 蝦仁都唔少招牌酸甘香茅凍-酸酸甜甜, 小朋友當啫喱食清心丸綠豆爽-唔太甜, 口感豐富花雕雞油蒸螃蟹: 新鮮清甜, 多肉, 囡囡搶住食, 下次試吓其他味
我地一家3 口叫咗個2 人餐, 另加隻花雕雞油蒸螃蟹.
二人餐:
砂鍋豆腐煲- 個豆腐超滑, 蝦仁又大仔又爽口
蒜蓉炒西蘭花-唔會好油, 清清地又唔會太淡口
招牌酸甘香茅凍-酸酸甜甜, 小朋友當啫喱食
清心丸綠豆爽-唔太甜, 口感豐富
Other Info. :