2024-10-23 182 views
估唔到上環都有1間食正宗印度菜嘅餐廳,仲要向地鐵站附近,好方便。作為喜歡試唔同地方菜式嘅人,點都要試一試。上到去,環境都好舒適,電視仲會播住介紹印度嘅食物,一邊食一邊睇感覺更了解佢地嘅文化。Mushroom soup 蘑菇湯 $42 - 幾有驚喜,同平時西餐飲開嘅蘑菇湯唔同,少左啲creamy感覺,同埋加左啲香料所以個味道層次更加豐富。Jeera Prawn小茴香籽炒虎蝦 $118 - 作為前菜感覺上係有啲偏重味道,初初會有啲唔慣,但之後食落就會覺得幾野味。vegetable samosa 雜菜咖哩角 $62 - 最愛的印度菜之一,呢個一定要襯熱食,裡面係薯仔同豆類嘅食材,個外皮好脆而入面嘅薯蓉都好入味。Prawn curry 咖哩蝦$98 - 因為見其他咖哩有好多辣椒,所以揀左1個辣椒嘅咖哩蝦,食落係唔會覺得佢辣,反而有少少甜嘅感覺,而相對同Jeera Prawn比呢個味道會更加適合第一次試印度菜嘅人。Garlic Naan 蒜蓉烤餅 $25 - 一上枱勁香蒜味,用烤餅嚟襯咖哩食完全係一絕。

Mushroom soup 蘑菇湯

vegetable samosa 雜菜咖哩角

Jeera Prawn小茴香籽炒虎蝦

Prawn curry 咖哩蝦 & Garlic Naan 蒜蓉烤餅

Mushroom soup 蘑菇湯
vegetable samosa 雜菜咖哩角