Restaurant: Hotspot
Terms & Details:
2023-04-30 1014 views
🍲開住冷氣打邊爐🤤🎆銅鑼灣異國風情火鍋成日怕去火鍋因為好怕好大煙🧎‍♀️就好大陣打邊爐嘅味。呢次比人推介我去呢間店主打異國風情又環境乾淨舒服既養生火鍋店😳‼️環境銅鑼灣站行幾分鐘就到,入到去見到🎈牆身同埋燈飾好靚🥰,有格調。值得一讚枱同枱之間間隔適宜,唔會有好逼夾嘅感覺✼••┈┈┈┈••✼••┈┈┈┈••✼🥥🐓秘製消暑椰漿雞濃湯鍋 🎈因為想清淡少少 湯底揀左椰漿雞鍋食完的表示誠心推介呢個💋✨️湯底用料好足但非 常 清,有一塊塊食到既雞‼️而且有粟米🌽、椰子片🥥、杞子,當然仲有最重要嘅椰漿(ノ≧ڡ≦)椰漿味好香但唔會死鹹,再加埋雞同粟米,味道好鮮甜🥹💖野都未開始淥就已經飲咗幾啖🤣同埋當淥到咁上下,機師裝侍應哥哥👨🏻‍🔬過嚟加湯,係真係加返你嗌嗰個湯而唔係加水/普通上湯👍✼••┈┈┈┈••✼••┈┈┈┈••✼🥩蘋果木煙燻手切牛頸脊(細)🎈叫左細份都好大碟😳💛雖然冇見到蘋果木煙燻個效果🤣牛肉新鮮脂肪紋路分布平均,食落有牛味可以自己調節生熟度啦🤤✼••┈┈┈┈••✼••┈┈┈┈••✼🥗豐盛蔬菜拼盤 🎈作為健康沙律人當然叫個🥬😝拼盤打卡之餘,貼心用竹簽插住咗蕃茄🍅、白蘿蔔、南瓜、娃娃菜、生菜⋯等方便直接
🍲開住冷氣打邊爐🤤

蘋果木煙燻手切牛頸脊

🥗豐盛蔬菜拼盤 🎈

豐盛蔬菜拼盤

作為健康沙律人當然叫個🥬😝
拼盤打卡之餘,貼心用竹簽插住咗蕃茄🍅、白蘿蔔、南瓜、娃娃菜、生菜⋯等方便直接落鍋🉑️,菜質新鮮✨同埋個量都唔少下😆

🥗豆苗
豆苗

豆苗好嫩滑而且真心大份🤤膳食纖維UP!
我地係食咗菜先嘅就完全唔油,推介一定要叫菜類,因為同個湯底好夾😳💋!!
🥟餃子拼盤
餃子拼盤

(包括韭菜豬肉餃、足料鮮蝦雲吞、西洋菜香菇豬肉餃、黑松露蟹肉餃,同埋蟹皇豚肉餃)
個人覺得呢個餃子拼盤好有驚喜😆
鮮蝦雲吞入面真係有原隻鮮蝦🦐,夠爽口彈牙👍

全部餃都係皮薄爆餡
蟹皇豚肉餃

我同朋友都最中意兩款蟹肉餃,蟹肉好足,咬開真係會見到一絲絲嘅蟹肉🦀

蟹黃同黑松露各有各好食,蟹黃嗰款會再比較濃香,另外嗰款黑松露嘅香,同蟹同豬肉味好夾,而共通點係佢哋兩款都好濃蟹味,可以話係我食過嘅蟹肉餃入面最有蟹味嘅🥹🧡

🍹竹蔗茅根
竹蔗茅根

店員話呢個係打卡推介🤭味道天然清甜,甜度啱啱好,一邊打邊爐,一邊配呢個就最啱啦✨唔好見到圓圓一個好細,實際每人都有3杯+ 份量夠

✼••┈┈┈┈••✼••┈┈┈┈••✼
(◍•ᴗ•◍)💓Openrice訂檯88折 東區人去同朋友聚會好適合!
重點:冷氣好夠,食完成餐都吾會覺得熱✨️夏天必須😝✌🏻

📍火鍋隨意門
銅鑼灣堅拿道西10號冠景樓1樓A室