2013-12-29
BOXING DAY同一班姊妹一齊在屯門行街,晚上到這店吃晚餐。麵的款式很多,而且非常特別。我們五個人每人叫一款,叫了自家日式燒雞意大利麵,豚肉芝麻醬意大利麵,煙雞肉雜芝士意大利麵,北海道風湯意大利麵,漁夫海鮮意大利麵。整體的麵都係較硬身。日式燒雞意大利麵,幾野味,但較油,賣相好吸引,上面的餸份內量唔算少。豚肉芝麻醬意大利麵,聽上去好特別,食落去唔係好夾,豚肉有少少辣味,味道較濃。煙雞肉雜芝士意大利麵,好濃的芝士味,愛食芝士的人值得一試,推介。但不太食得出煙雞的味道。北海道風湯意大利麵,好香牛油味,湯較"杰",有小小似白汁,麵內有很多海鮮。漁夫海鮮意大利麵,上面的海鮮好好味,個魷魚一點都不韌,麵的茄汁酸左些少,但幾開胃。本人最愛煙雞肉雜芝士意大利麵和北海道風湯意大利麵。我地加了三個餐(加50元),由於我們有兩款要酥批甜品,所以要加十元。一個要巧克力香蕉,呢個焗得太燶,香蕉好生.另一個係雜果,果醬酸酸地,配上雪糕,凍凍地,酥批脆脆地,好好味。仲有一個蕉糖燉蛋,不太甜,蛋幾滑,配埋士多啤梨雪糕,好好味,但美中不足的就是燉蛋不夠熱。
麵的款式很多,而且非常特別。
本人最愛煙雞肉雜芝士意大利麵和北海道風湯意大利麵。
一個要巧克力香蕉,呢個焗得太燶,香蕉好生.