2018-06-30
朋友極力推薦的意式餐廳,位於九龍城的打鼓嶺道。店舖面積不大,但裝修佈置非常的用心,令人彷似置身於意大利小鎮的餐廳。新鮮生蠔 $58/each店員推介的生蠔,來自法國,肉質滑溜,入口有新鮮的海水味湧出,然後是微微的甜,非常新鮮!兩款餐包都有輕輕烘過,口感鬆脆,配牛油或油醋都很可口。白酒煮新鮮紐西蘭青口 $188青口很大顆,每顆都被上湯餵到很飽滿,一定要新鮮貨先做到呢個效果!放入口咀嚼會爆汁,酒味香濃,很好!清炒大蝦墨魚麵 $208店員推介的Pasta,一上菜就被兩隻大蝦吸引眼球!店家非常細心,已為客人去掉蝦殻和蝦線。蝦肉結實彈牙,隻蝦仲要有蝦膏,蝦味和鮮味都非常濃郁,只有兩隻實在係唔夠喉墨魚麵加入蒜片、香草和辣椒伴炒,麵質彈牙,惹味非常,真係冇介紹錯燒西班牙黑毛豬骨 $278上菜前已為我們起肉切塊,食起上黎非常方便,抵讚豬肉曬上香草燒至9成熟,做到外脆內軟,黑醋汁味道溫和帶微甜,味道豐富,為這碟西班牙豬肉畫龍點睛配菜亦非常出色,薯角炸得香脆,蔬菜也有用上湯烚過,可以成碟清晒兩個人食咗餐咁高質數嘅晚餐都只係八百左右,服務又好,店員用心推介食物之餘,每上一道菜之前都會幫忙換碟,而且價錢也很公
新鮮生蠔 $58/each
兩款餐包都有輕輕烘過,口感鬆脆,配牛油或油醋都很可口。
白酒煮新鮮紐西蘭青口 $188
清炒大蝦墨魚麵 $208
店員推介的Pasta,一上菜就被兩隻大蝦吸引眼球!
燒西班牙黑毛豬骨 $278
上菜前已為我們起肉切塊,食起上黎非常方便,抵讚
兩個人食咗餐咁高質數嘅晚餐都只係八百左右,服務又好,店員用心推介食物之餘,每上一道菜之前都會幫忙換碟,而且價錢也很公道,大力推薦這家小店