2019-10-15 92 views
收工同同事去左公司附近既DRINK氣鍋食歡送飯餐廳裝修似CAFE多過食蒸氣鍋~又幾得意, 仲有LIVE BAND SHOW睇, 夠哂氣氛我地就叫左$398果個餐,另外仲加左石鍋火焰爆膏大頭蝦,因為見佢試食價都係$28隻,勁抵個餐有8款菜式,每一款都會配搭唔同既蔬菜,營養均衡,又幾貼心當中最特別同印象幾好既有濕豆豉北海道扇貝、蒸龍躉件、蟹肉玫瑰花生豆腐同埋蒸黑豚露筍卷而青花龍蝦都幾厚肉,食落幾鮮甜濕豆豉北海道扇貝都幾唔錯,本身唔太好豆豉既我都接受到,原來真係幾香扇貝亦都處理得好好,無沙之餘仲食到海鮮既甜味,扇貝肉都算大粒蟹肉玫瑰花生豆腐開頭仲驚佢係有玫瑰花味,因為我自己唔鐘意玫瑰花呢啲人工味道既野 (就算食甜品都一樣)好彩原來佢只係整成玫瑰花造型,而豆腐係淺淺地既灰藍色細問之下原來係加入左碟豆花入去造成,所以顏色有啲特別仲帶輕輕既花生香味同埋爆多既蟹肉,豆腐質感同平時食既豆腐好唔同,佢係硬身少少既最後食埋個櫻花蝦南瓜黑豚十六穀粥,完美咁結束左呢個飯局啦
收工同同事去左公司附近既DRINK氣鍋食歡送飯

而青花龍蝦都幾厚肉,食落幾鮮甜
好彩原來佢只係整成玫瑰花造型,而豆腐係淺淺地既灰藍色
細問之下原來係加入左碟豆花入去造成,所以顏色有啲特別
最後食埋個櫻花蝦南瓜黑豚十六穀粥,完美咁結束左呢個飯局啦
2019-10-11
Type of Meal