2022-03-04
ChaTreMue @ 尖沙咀🤩正宗人氣泰式奶茶店疫情咁耐都未完,有冇人同我一樣都係好掛住泰國!最近行過尖沙咀見到呢間泰式飲品店,又忍唔住再入去幫襯佢地既招牌泰國奶茶🇹🇭真係好開心係香港都可以飲到杯正宗既泰式奶茶😝今次就叫左一杯泰國玫瑰花奶茶少甜($35),果然不負所望好有水準😍我本身已經好鍾意玫瑰花味,同時幾鍾意泰國奶茶個種香料味,估唔到呢兩種配埋一齊真係好夾好好味🤩!一入口就有好香味玫瑰味,之後就飲到陣陣奶茶味,甜度對我黎講都岩岩好,而且真係好大杯,飲到翻屋企都未飲完😂P.S. 落單個陣店員溫馨提示玫瑰系列飲品會有輕微肚瀉既副作用,好彩我買完係直接返屋企🙈📍尖沙咀加拿芬道35A(S)號發利大廈地舖其他分店:📍銅鑼灣渣甸街49號地舖📍中環皇后大道中100號地下A號舖📍葵芳興芳路223號新都會廣場3樓345號舖📍旺角西洋菜南街2J-2Q號地舖📍將軍澳重華路8號東港城1樓125號舖
🤩正宗人氣泰式奶茶店
📍尖沙咀加拿芬道35A(S)號發利大廈地舖