2018-10-05
聽聞尖沙咀呢間好時沙嗲已經有好多年歷史,有朋友話呢度D星馬菜式係好傳統同正宗。聽過呢間鋪頭個名咁多次,今日終於有機會一試啦😃地點就有少少難搵,我都係有朋友帶路先識黎呢個商場。環境方面,餐廳裝修普普通通,茶餐廳feel, 但算乾淨企理,坐落都唔算太迫。😊睇完menu, 價錢都唔貴。大多數都50幾蚊咁,尖沙咀既lunch黎講算係非常合理既價錢。影左menu比大家睇下呀!😃最後決定試下叫叻沙($51)頭幾啖覺得幾好食,湯底比起我平時食個d叻沙濃郁,湯食落好thick. 入面d料都足,有四舊魚蛋同豆卜,仲有細細隻蝦。但食多幾啖就會覺得味道太濃,食多幾啖就會有d厭。可能係我本身食唔慣咁濃郁既湯底。朋友叫左炒貴刁($51)試左佢幾啖,食落偏甜。配料有蝦仔,魷魚,蛋等等。都係個句,一開頭滿分,食多幾啖就會打折。友人食到最後都食唔落😂😂😂😂總括黎講,呢間係一間非常正宗既星馬餐廳。其實係值得一試同好食🤤,只係我地有少少食唔慣!但下次一定黎試下佢既海南雞飯,見隔黎枱食得好滋味🤤🤤
最後決定試下叫叻沙($51)
朋友叫左炒貴刁($51)