2024-12-26
經過洪水橋附近,記得以前呢個位置係冇米線食,心絲絲想食米線又見到個招牌好清楚咁寫住雲川百味,於是同朋友入去食!鋪頭入面的座位都幾多,但坐低左一陣就有好多人入嚟食,職員都好多,但可能因新開,有些店員未熟悉工作以及不太會廣東話,但不太影響。香茅豬扒花枝丸蕃茄湯薯粉:呢個就係我朋友叫嘅,一上枱蕃茄湯十分之香,亦都聞到香茅豬扒的鮮味,香茅豬扒咬落十分鬆軟,有入口即化的感覺,湯底亦都很滿意,以呢個價錢食到咁大碗,抵食!螺旋藻豬頸肉酸辣米線:酸辣米線嘅湯底有少少酸,可能因為我叫少少辣嘅原因,不過整體來說好食過出面好多米線舖。螺旋藻同豬頸肉配搭十分夾! 份量亦都十分多,豬頸肉真係必食推薦!另外叫咗個小食-家鄉手撕雞微辣,不過呢個手撕雞份量就真係有啲細,如果以呢個價錢嚟講就真係唔太抵,細細份就需要$42,而且如果唔係好食得辣嘅人,微辣都接受唔到!推薦指數:8/10🔥
香茅豬扒花枝丸蕃茄湯薯粉:
螺旋藻豬頸肉酸辣米線: