2017-12-30 728 views
自從O太太生左女之後忙著湊佢真係好難出黎見面, 今日難得夾到時間終於可以三劍俠行街食飯喇 行花園街行到攰攰地,想揾個地方闊落的餐廳坐下食晚餐,所以決定去左就近的MOKO mall揾食。本身想去outback steakhouse 但太多人有排等,見到spaghetti 360 地方幾大就入左去喇。見dinner course 包兩客忌廉蘑菇湯,一個main course,一個意粉,都要4百幾,所以決定散叫喇。好耐無飲過酥皮湯,叫左個酥皮黑松露帶子忌廉湯,帶子仔有一兩粒,酥皮忌廉湯呢個組合一定無得輸,略嫌黑松露味唔夠濃。O太太想食雞翼,叫左呢個咩蜜糖雞翼,嘩,好唔掂 ,$46得4隻,味道無特別,只能形容係雞翼一隻咁囉。O太太揀左呢個芝士焗蔬菜,有脆肉瓜,雜菇,紅蘿蔔,蕃茄仔,秋葵,味道無咩特別,就係芝士撈蔬菜咁。再來,牛油果帶子意大利粉,又有熊妹近期愛上的牛油果,當然好味,帶子都唔欺場,有5,6粒,牛油味炒得意粉幾香,唔錯。最後,叫左個飽肚啲的菠蘿烤雞pizza,有薄脆批同厚批揀,見薄脆批好似紙咁薄,所以揀左厚批,其實即正常pizza批底姐。唔知係咪知我地3個人,平均切左6塊,份量唔少架

味道無特別,只能形容係雞翼一隻咁囉。

再來,牛油果帶子意大利粉,又有熊妹近期愛上的牛油果
最後,叫左個飽肚啲的菠蘿烤雞pizza,有薄脆批同厚批揀,見薄脆批好似紙咁薄,所以揀左厚批,其實即正常pizza批底姐。唔知係咪知我地3個人,平均切左6塊,份量唔少架,每塊都有幾舊烤雞,配上酸甜菠蘿,仲有好豐厚的芝士同適量點綴的沙律醬,係值得堆介的。

咁樣埋單$480,正常西餐食物味道,價錢不算便宜,環境係夠闊落,幾好坐的,侍應服務都唔錯,好在7點前黎到,食下食下都見全場滿坐,走時都見門口好多人等叫籌。我地就繼續去moko mall地下同b囡影聖誕相嚕。
酥皮黑松露忌廉湯
酥皮黑松露忌廉湯
芝士焗蔬菜
蜜糖雞翼
牛油果帶子意大利粉
菠蘿烤雞pizza 厚批
2017-12-29
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$160 (Dinner)
牛油果帶子意大利粉
菠蘿烤雞pizza 厚批