2024-02-05
其實好少打食評,但係今日同老公咁啱經過觀塘打完個邊爐真係抵讚🥳😘呢到唔止任食邊爐咁簡單仲有好多步驟㗎🙀step1:飲個靚湯先個湯係胡椒花膠湯,超級養生啊,女士們飲多啲呀花膠美顏😼個湯滾咗之後,店員會盛好一碗湯俾我哋享用。湯熬製到濃郁金黃,滋補花膠都好大塊同好足料🤞🏻step2:羊腩煲好味羊腩煲果然好惹味,湯汁濃厚,加埋枝竹吸晒啲湯汁簡直冇得彈,而家打緊字嘅時候口水都流晒出嚟😹羊腩肉質好滑,又入味step3:多花樣蒸海鮮海鮮種類有扇貝、沙白、蝦、鮑魚、魚和貴妃蚌等等。扇貝同沙白冇沙,好乾淨👏鮑魚大大隻魚又滑。海鮮🦞鮮味十足。好新鮮完全冇腥味啊🙀鍾意食海鮮既老公食左勁多啊step4:重頭戲任食火鍋😽終於到呢一步,其實已經有啲飽😹肉類有牛肩胛,豚肉同雞胸肉。牛肉非常嫩滑,而且比較厚身,唔似出面咁薄切切,分量好足👍肉質feel到係好新鮮同好滑口好軟😈牛味都好重🥘🐂仲有好多日式炸物,單骨雞翼好好食。老公話食炸物配飲啤酒一流😹我就飲咗好多罐嘢飲,最後食翻個milktop雪糕,完美收肚🤰🫄相馬日式火鍋 觀塘地址: 觀塘成業街10號電訊一代廣場1樓B2號舖
step1:飲個靚湯先
相馬日式火鍋 觀塘