2017-05-19 2609 views
今年母親節因為鴻星有人擺酒,所以我地選擇在百樂慶祝,又係我可以儲飛行里數的時候我地有三大長老,三個大人和昕昕,本身昕昕爸爸想叫8人餐,但我覺得貴又未必夠飽,所以叫四人餐加幾味餸,一定飽到食唔晒雖然個餐本身有個翅,但昕昕本身超喜歡飲湯,所以我叫燉鴨湯俾佢~~~大蝦伊麵,淨食伊麵都覺得好食呢個拼盆包含六樣野食,食到最尾我才發現還有豬大腸~~~個翅幾好食~~~8人餐有但4人餐冇的金銀蛋浸覓菜,始終有菜食係健康D =]昕昕跟我外出用餐最期待食魚,所以另外點了烏魚來食~~~奶奶反而喜歡個餐果條魚~~~今晚個蚵仔煎太水汪汪,所以一上儘快食晒~~~個脆皮雞真係好脆,但當晚我因為太飽,所以打包,等返工日子食,好在隔幾日放電飯煲蒸都KEEP到D肉唔會韌~~~唔知係咪因為節日,所以甜品只是跟餐送,平時熟客的special offer就冇咗,好在我都有得食我至愛的姜汁糕=]價日食咗千七,我又賺咗八百幾里,諗起一年內係咁成日食,應該好快儲到機票去旅行^0^

大蝦伊麵,淨食伊麵都覺得好食

呢個拼盆包含六樣野食,食到最尾我才發現還有豬大腸~~~

個翅幾好食~~~

8人餐有但4人餐冇的金銀蛋浸覓菜,始終有菜食係健康D =]

昕昕跟我外出用餐最期待食魚,所以另外點了烏魚來食~~~

奶奶反而喜歡個餐果條魚~~~

今晚個蚵仔煎太水汪汪,所以一上儘快食晒~~~

2017-05-14
Type of Meal