今日夜晚喺沙田游完水好鬼攰,行到沙田廣場搵嘢食,見到shabu shabu放題,唔理三七廿一,就即刻衝入去我哋叫咗壽喜燒同豬骨煲,壽喜燒送多隻蛋烚下烚下我哋叫咗牛豬雞放題任食第一碟牛比夠肥啲,肉比較嫩身到我哋再encore第二碟牛,唔知侍應係咪驚死我哋唔夠飽,份量竟然比第一碟係Double咁濟第二碟牛比較瘦身,但牛味相對重,好多我就非常之鍾意啦豬肉切得好薄,好易熟,肉質不過不失。至於雞肉就係普通雪藏雞,但係起碼冇雪水味,普普通通冇咩特別,所以豬同雞都冇再叫過第二碟。自己的蛋自己烚,滲咗壽喜燒嘅醬油味,加埋葱花同少少辣椒,咸咸地又無掩蓋蛋香味,送飯最好神啊!where is my rice???😭😭😭蔬菜、烏冬、丸呢啲都係打邊爐正常食材,冇乜特別驚喜。依家只係有黃芽白、白菜仔、生菜及油麥菜可以揀,就只係得今個冬菇,如果再多啲菜嘅種類就好啦!啤酒任飲,Skol雖然唔屬於貴嘅啤酒,不過佢麥味中等又帶少少crispy,打邊爐不錯嘅選擇我地八點半入座,有個半鐘時間食,但我地食到九點半都已經好飽。至於侍應服務就一般啦,reception個哥哥仔好似唔憂做咁,冇人坐卡位都唔係好想帶我地過去,唔係我哋
我哋叫咗壽喜燒同豬骨煲,壽喜燒送多隻蛋烚下烚下

壽喜燒煲、牛肉、雞肉
豬骨煲、豬肉

我哋叫咗牛豬雞放題任食
第一碟牛比夠肥啲,肉比較嫩身
第二碟牛比較瘦身,但牛味相對重,好多我就非常之鍾意啦

豬肉

雞肉及肥牛

神啊!where is my rice???😭😭😭
蔬菜、丸類
烏冬

我地八點半入座,有個半鐘時間食,但我地食到九點半都已經好飽。至於侍應服務就一般啦,reception個哥哥仔好似唔憂做咁,冇人坐卡位都唔係好想帶我地過去,唔係我哋叫到出口應該都無得坐卡位
2018-04-24
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$170 (Dinner)
壽喜燒煲、牛肉、雞肉
豬骨煲、豬肉