2017-09-07 551 views
本身想去沙田試某一間餐廳, 但朋友去到見很多人排隊, 所以我們就轉場了~每次去芽莊都要等一輪的~今次等了大約15分鍾就有位了~可能太耐冇黎食了~居然連最愛既魷魚筒冇左都唔知..好想再食呀~叫左6樣野食~炒高麗菜, 豬頸肉青瓜沙律, 軟殼蟹卷, 牛油雞翼, 生加爽牛肉河, 拉椰葉燒牛肉炒高麗菜- 其實味道OK..但唔明點解洋蔥會多過高麗菜牛油雞翼 - 每次是必點的.. 但呢間舖既牛油雞翼整得不是太好~食完有油膩感.豬頸肉青瓜沙律 - 又一個為什麼~個人覺得青瓜會平過豬項頸肉~但係豬頸肉既份糧有點多~反而青瓜份糧極小軟殼蟹卷 - 在旺角分店食過一次..覺得不錯~所以今次再叫~軟殼蟹份糧足夠..但唔知點解食第二舊時有苦味生加爽牛肉河 - 平時食開生牛肉河~朋友話今次叫生加爽牛肉...個人覺得味道差不多.個湯好飲~但覺得啲配菜葉過多拉椰葉燒牛肉 - 10分有驚喜~ 估唔到係咁大粒~裡面係充滿肉汁, 好有牛肉味又夠嫩, 呢個係第一次食~下次會再叫~

炒高麗菜- 其實味道OK..但唔明點解洋蔥會多過高麗菜

• 拉椰葉燒牛肉