2020-11-25
海都嘅廚房出品真係幾唔錯,各款飯類味道都係比較偏濃,夠哂惹味,而且櫃枱前仲有自助醬料區,可自行添加各類醬料,認真貼心!蝦醬通菜牛肉飯好惹味,因為蝦醬本身已經係好重味道,更加上一樣又係有用咗蒜頭及紅辣椒絲,非常香口,真係會令人不停大啖大啖咁食飯,通菜爽脆,雖然D菜係有少少已經變黑,但絕對可以接受,牛肉嫩滑(雖然我深知D牛肉一定係有用梳打粉醃過),因為整個餐都只不過係$42元,所以算係咁啦例湯方面~雪耳木瓜煲豬骨,好清甜,而且D雪耳已經煲到起哂膠,證明D湯真係非常夠火喉,凍奶茶保持水準,甜度適中,完全唔使叫小甜,夠凍,奶嘅份量亦都唔會太多,合格!食品方面~涼瓜雞扒飯味道確實好正,有好重嘅豆豉味,又食到有蒜頭嘅香味,再加上又有少少嘅紅辣椒絲,成碟飯嘅味道真係既香又辣,白飯煲得好好,雞扒炸得非常香脆,而且塊雞扒係原件再切件,相當細心