2023-11-24
朋友鍾意食尼泊爾菜🇳🇵,專登識做約定呢間人氣嘅尼泊爾菜餐廳餐廳環境佈置成熱帶森林🌴,以綠色為主調,擺放咗兩顆高樹,好有氛圍感。❥ Panipuri $68呢款酥炸球係前菜,脆球裡面有粟米片、辣粉、炸蝦條零食等夾埋又薄又脆嘅炸球,好滿足到我嘅零食胃,配上酸汁又好開胃Lunch set 餐湯係忌廉湯,質地較稀,但仍有好香嘅忌廉味沙律係輕芝士配蕃茄,係我好耐冇食過嘅沙律,估唔到呢間有🤩配搭濃稠唔酸嘅醋好好味❥ MOMO lunch set $88餃子可以揀炸或者蒸,我哋揀咗Mix 😂MOMO每隻都好大份,我食第一粒已經有飽肚感🤣裡面豬肉肉質嫩滑,有肉汁滲出餃子皮有筋性,口感煙煙韌韌,但略嫌味道鹽咗少少❥ Nepali Daal Bhaat lunch set $88有少少似尼泊爾傳統嘅三餸飯😂裡面有芥菜、扁豆、牛肉,配上咖喱醬同白飯,特式同健康並重牛肉比較厚實,芥菜以蒜蓉炒得幾香,咖哩汁夾雜薯仔🥔幾好食❥ Coco $48椰子🥥味好香濃,亦有好突出嘅斑蘭味,再配搭少少檸檬汁,令層次好豐富❥ Mixed Berries Smoothie $58以雜莓乳酪配上椰子水,幾特別,味道都幾夾頂層有少少
❥ Panipuri $68
呢款酥炸球係前菜,脆球裡面有粟米片、辣粉、炸蝦條零食等
夾埋又薄又脆嘅炸球,好滿足到我嘅零食胃,配上酸汁又好開胃
❥ MOMO lunch set $88
餃子可以揀炸或者蒸,我哋揀咗Mix 😂
MOMO每隻都好大份,我食第一粒已經有飽肚感🤣
裡面豬肉肉質嫩滑,有肉汁滲出
餃子皮有筋性,口感煙煙韌韌,但略嫌味道鹽咗少少
有少少似尼泊爾傳統嘅三餸飯😂
裡面有芥菜、扁豆、牛肉,配上咖喱醬同白飯,特式同健康並重
牛肉比較厚實,芥菜以蒜蓉炒得幾香,咖哩汁夾雜薯仔🥔幾好食
❥ Coco $48
❥ Mixed Berries Smoothie $58
以雜莓乳酪配上椰子水,幾特別,味道都幾夾
頂層有少少杏仁粉,撈埋一齊飲更有傳統風味