2013-09-08 606 views
見Open rice 話十一點開門,但十一點三四去到門口仍掛住準備中的牌....er....跟住就兜個圈再返去。咁嘅情況下,我當然是今天的第一個客。入到去都有被welcome,不過見d staff 都好hea咁,心想啱啱開喳喎。  入面算乾淨,但枱的layout好怪,靠牆的座位都係風口位,超大風,但坐第二邊係門口位有d熱,好矛盾,令到我坐得不太舒服。 環境麻麻。睇睇menu,決定要5號泡菜漢堡($39)。如果要餐都只是$10的差別,咁就唔爭在試埋。店員問我要薯條或粟米,我就要了前者。飲品是自己拿的,我則選了巨峰提子玉露。食物做好了,放在counter,店員便叫我去拿。其實店得我一個人,點解不可以幫我拿過來呢?可能我要求太高吧,不過點解有機會都不把服務做得更好呢?味道方面,原來泡菜搭上漢堡幾夾。泡菜好食,但個patty 有d rubbery, 感覺上不太新鮮,所以都唔想食哂。 之後個薯條雖然又熱又新鮮,不過有點兒厚,食落沒什麼口感,所以都吃不完。 最接受不到的是杯飲品。真係唔好飮,超甜,又好似放了很耐的感覺。 Final Verdict:出面$50一個burger餐唔易有,所以這
環境麻麻。
Final Verdict:
出面$50一個burger餐唔易有,所以這兒的算抵,但我寧願俾多d食個好吃的。
沒有特別意欲想回來。
2013-09-08
$49 (Lunch)